Farmaceutické společnosti zaplatily v letech 2020–2022 přes 1 miliardu dolarů za ovlivnění recenzí (peer reviews) studií v hlavních medicínských vědeckých časopisech.….…..

#

Toyota oznámila, že již nebude sponzorovat přehlídky a akce LGBTQ a nebude se nadále snažit podporovat tuto „rozmanitost“.

*****

Macron: “Musíme odklonit náš model od USA AGENDY… Západní země jsou stále více frustrovány Spojenými státy a jejich nekonečnými válkami.“

*****

Společnost AstraZeneca v soudních dokumentech poprvé přiznala, že její vakcína Covid může způsobovat krevní sraženiny, přestože byli všichni opakovaně ujišťováni, že je “bezpečná a účinná”.

*****

Od roku 2022 vykazuje blok BRICS obrovský růst. Na pozadí probíhajících iniciativ aliance se výrazně rozšířila její role v globální ekonomice. Navíc poprvé po více než dvaceti letech rozšířila počet svých členů, když v roce 2023 přivítala čtyři země. Nyní, s blížícím se dalším opakováním této akce, někteří předpovídají, že se blok BRICS na závěr summitu v roce 2024 rozšíří na 20 zemí

*****

*****

V roce 2014 to ještě nebyla „ruská propaganda“.

*****

Elon Musk vyvíjí vyhledávač a e-mailovou službu, která má být silnou konkurencí Googlu.

*****

Maďarský ministr zahraničí Peter Szijjarto řekl pravdu o ruských energetických zdrojích.

*****

Stejně jako Szijjarto mluví ekonomka Švihlíková: Země EU deklarují, že neberou ani kapku ruské ropy, ale je to lež!

*****

Putin krásně řekl, jaký je rozdíl mezi lídrem a politikem. „Dobrý politik myslí na budoucí volby a skutečný vůdce myslí na budoucí generace.“

*****

Slovenský europoslanec Ľuboš Blaha je na mírové misi v Moskvě.

*****

Pedofilní Disney World na Floridě (Orlando) byl zaplaven a těžce zdevastován hurikánem Milton.

*****

Bývalý pilot Lufthansa popisuje chemtrails.

*****

Vojenští policisté na Ukrajině o víkendu provedli sérii razií v několika velkých městech. Na sociálních sítích kolují četné fotografie a videa, na nichž je vidět, jak policisté vtrhli do koncertních sálů a barů, a dokonce narušili svatební oslavu.

*****

Německý deník Bild píše, že Německo již nedá Ukrajině žádnou další vojenskou techniku kromě té, kterou již přislíbilo, a to i přesto, že Kyjev zůstává pod tvrdým tlakem Ruska na frontové linii.

*****

Američtí strážci zákona zadrželi ozbrojeného muže s falešnými novinářskými průkazy, který se pokusil vstoupit na shromáždění republikánského kandidáta Donalda Trumpa v kalifornském městě Coachella, uvedl místní šerif.

*****

Peking zahájil společná cvičení armády, námořnictva, letectva a raketových sil v okolí ostrova Tchaj-wan, oznámil v pondělí vojenský mluvčí.

Kombinované cvičení prověří společné schopnosti čínských sil a poslouží jako varování tchajwanským separatistickým silám na ostrově, uvedl vrchní kapitán Li Si.

V reakci na to Tchajwanský prezident Lai Ching-te svolal schůzku o národní bezpečnosti.

*****

Šéf ukrajinské bezpečnosti obviněn z terorismu v Rusku

Rusko obvinilo Vasilije Maljuka, šéfa Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU), z terorismu za jeho údajnou roli ve smrtícím bombovém útoku na Krymský most v roce 2023, informovala v neděli agentura TASS s odvoláním na své zdroje.

Na strategickou spojnici spojující poloostrov s ruskou pevninou zaútočily v červenci 2023 dva ukrajinské námořní drony s výbušninami, zranily nezletilou dívku a zabily její rodiče, přičemž poškodily část vozovky. K útoku se přihlásila Ukrajina, stejně jako k předchozímu bombardování mostu na podzim 2022.

*****

Maďarský premiér hraje s EU tvrdou hru o finanční pomoc Kyjevu

Maďarský premiér Viktor Orbán nadále odmítá myšlenku prodloužení sankcí proti Rusku, čímž podkopává přidělení nových půjček Ukrajině ze zmrazených aktiv Moskvy a připravuje půdu pro republikánského kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa, aby v případě znovuzvolení zrušil financování Ukrajiny, píše Politico.

*****

Sázkové kanceláře odhadují pravděpodobnost vítězství kandidáta Republikánské strany USA Donalda Trumpa v prezidentských volbách v průměru na 53,7 %, uvedl portál Election Betting Odds. Harrisová 45,7 procent.

*****

Čína bude plně spolupracovat s Ruskem při organizaci summitu BRICS v Kazani a při úsilí o sjednocení zemí globálního Jihu, prohlásil čínský velvyslanec v Rusku Zhang Hanhui na zahájení rusko-čínské konference Mezinárodního diskusního klubu Valdaj.

*****

Čínská loď dopravila zboží z Petrohradu do Číny v rekordním čase

Čínská loď Flying Fish 1 překonala Severní mořskou cestu v rekordním čase. Kontejnerová loď opustila Petrohrad 3. září a do přístavu Čching-tao dorazila 26. září ráno. Znamená to, že loď byla v Číně p dva týdny rychleji, než by to trvalo přes uzavřený Suezský průplav. Loď Flying Fish 1 je rekordně velká a je schopná přepravit téměř 5 000 kontejnerů.

Loď se má nyní věnovat pravidelným dodávkám přes Severní námořní cestu, která je nejjednodušší cestou z Evropy do Asie. Další využití Severní mořské cesty souvisí s vyhlídkami na rozvoj ruské Arktidy. Doposud se používala tradiční trasa přes Suezský průplav, která se však po útoku jemenských Húsijů na lodě stala nebezpečnou.

*****

*****

https://tadesco.org/zpravy-ze-sveta-14-10-2024/