Podobné obrázky, jaké bylo možno vidět v minulých dnech v Jižní Africe, jistě nejsou zrovna příliš potěšitelné pro šiřitele klimatické propagandy.

I v zemi, kde je sníh poměrně vzácným jevem, nyní napadly místy až 2 m sněhu.

O víkendu hustě sněžilo. A to právě v Jižní Africe, která je známá svými mírnými zimními teplotami – na některých místech byly naměřeny až dva metry sněhu.
Nyní je navíc v těchto místech začátek jara, což je na tuto roční dobu ještě méně obvyklý jev. A počasí mělo tentokrát dokonce tragické důsledky.

Žena zemřela v nemocnici na následky podchlazení poté, co na celou noc uvízla v minibusu s dalšími cestujícími.

Na hlavní silnici N3 mezi Johannesburgem a Durbanem na východním pobřeží země zavládl v neděli dopravní chaos. A to bylo dva dny poté, co začalo sněžit, zatímco nespočet aut, nákladních aut a autobusů uvízlo ve sněhu na úseku dlouhém asi 30 km.

V Drakensbergenu na dálnici mezi Johannesburgem a Durbanem probíhaly v neděli stále záchranné a odklízecí práce. Ty byly o to těžší, že na takové počasí motoristé nebyli připraveni.

I když ve vnitrozemské Jihoafrické republice může v zimě občas napadnout trošku sněhu, nikdy tu nebyla taková zima. A sníh se objevil dokonce i v oblastech, kde sněžení nikdy předtím nebylo zaznamenáno.

Dokonce i králové v říši zvířat, lvi, museli být zásobováni potravou a vodou.

To je ono proklamované globální oteplování…

 

Vloni se podobné sněžení vyskytlo již v hlavním městě Jihoafrické republiky, Johannesburgu:

 

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

ZDROJ