Bývalý prezident William Jefferson Clinton, kterého 24. července sbor amerického námořního tribunálu generálním prokurátorem odsoudil k doživotnímu vězení v zálivu Guantánamo, byl v sobotu brzy ráno nalezen mrtvý ve své cele.

Zdroje v nejznámějším detenčním centru v zemi sdělily RRN, že ochranka GITMO objevila Clintonovo bezvládné tělo přibližně v 7:00, když dodávali snídaňové tácky segregovaným vězňům.

“Byl tváří dolů k podlaze v kaluži něčeho, co vypadalo jako jeho vlastní zvratky,” řekl zdroj GITMO RRN. “Ochranka ho několikrát zavolala, a když neodpověděl, do cely vstoupily stráže a lékař, aby zkontrolovali jeho životní funkce.” Neměl puls a byl prohlášen za mrtvého. ”

Clinton byl v noci naživu při kontrole a k ránu zemřel, dodal náš zdroj.

“Snědl v 18:00 jídlo a byl při kontrole v 21:00 naživu na svém lůžku, “řekl náš zdroj. “Bill Clinton je v oddělené oblasti a do jeho cely nemají přístup žádní jiní vězni GITMO.” Měl přiměřeně dobré zdraví. “

Zdravotnický personál v zálivu Guantánamo naplánoval pitvu na pondělí 27. září.

“Jeho žena byla popravena, a je možné, že se nějak dozvěděl, že jeho dcera byla taktéž zatčena, asi už toho bylo příliš mnoho na to, aby to zvládl. Možná si k odchodu pomohl sám. V pondělí budeme vědět víc, “řekl náš zdroj.

Zdroj:

https://realrawnews.com/2021/09/bill-clinton-dead-at-gitmo/