V kulturách celého světa existují dávné pověsti o krásných, prosperujících městech, která se ponořila do oceánu, aby je už nikdo nikdy neviděl. Nejproslulejší z nich je pověst o Atlantidě, existují ale i mnohé další. Bylo by tedy možné, aby některá z těchto měst opravdu existovala? Moderní technologie v posledních letech lidstvu umožnily prozkoumat oceánské dno jako nikdy před tím. S tím, jak jsme to udělali, jsme učinili některé neuvěřitelné objevy.

fdniccwZa chvilku spatříte některé z úžas budících záhadných struktur, které byly nalezeny na oceánském dně po celém světě. Mohly by snad tyto záhadné struktury být opravdu důkazem velice pokročilých dávných civilizací?

Když se dovídáme o těchto dávných civilizacích, převrátí tyto poznatky tu konvenční verzi lidské historie, kterou jsme se učili ve škole, vzhůru nohama?

Žijeme v době, kdy se omračující objevy provádí nikdy před tím nevídaným tempem. Zrovna minulý měsíc jsem psal o megalitických ruinách, které byly právě objeveny v Rusku, které obsahují největší kdy nalezené kamenné bloky (ještě větší než Baalbek).

Nikdo nedovede vysvětlit, odkud tyto kameny pochází, kdo tam žil, nebo jak dávní lidé mohli rozřezat a přemístit až takhle masivní bloky.

No, ale podobné věci lze říci i o mnoha z těchto záhadných struktur na dně oceánů…

Dávné podmořské město Yonaguni-Jima v Japonsku

Kam paměť sahá, obyvatelé Okinawy vypráví svým dětem pověsti o velikánských podmořských městech. Většina tyhle povídačky považovala prostě za mýty. Ale poté, co se stalo v roce 1986, se to všechno změnilo…

V roce 1986 potápěč u ostrova Yonaguni Jima u jižního cípu Japonska (u Okinawy) narazil na divné struktury asi 25 metrů pod hladinou moře.

Vypadaly jako schodovité struktury s terasami a rampami.

Jedna z největších pyramidálních struktur je 600 stop (190 m) široká a 90 stop (28 m) vysoká– s pěti oddělenými stupni kamenných bloků s tím, co vypadalo jako silnice tuto strukturu obklopující.

Na těchto kamenech byly objeveny (a zadokumentovány) stopy opracování nástroji a otesání, což naznačuje, že byly spíše postavené, než aby šlo o přirozené kamenné struktury.

Tohle místo studuje a mapuje už více než 15 let Masaaki Kimura geolog z japonské Ryukuyu University a věří, že tohle místo je více než pět tisíc let staré – potopilo se ale při zemětřesení teprve před dvěma tisíci lety.

Video na YouTube jsem o těchto neuvěřitelných ruinách vystavil níže. Jak vidíte, jsou skutečně pozoruhodné…

Dwarka – u břehů Indie

Neuvěřitelné podmořské město lze nalézt i těsně u břehů Indie. Je známo jako „Dwarka“ a nejvzdálenější body se rozprostírají pět mil (8 km) od sebe. A opět tohle město poskytuje důkazy vysoce pokročilé civilizace v dávném světě…

Cambayskou zátoku objevili mořští výzkumníci počátkem roku 2002. Město leží 120 stop (38 m) pod vodou Cambayského zálivu u západního pobřeží Indie. Město je pět mil (8 km) dlouhé a dvě míle (3,2 km) široké, radiokarbonové datování odhaduje pro tohle místo zarážejících 9 500 let stáří, a co udivuje ještě více, ty architektonické pozůstatky i lidské ostatky jsou pořád ještě nedotčené. Tenhle objev vědce zaskočil, protože předchází všem dalším nálezům v této oblasti o 5 000 let, čímž naznačuje daleko delší historii civilizace, než se původně předpokládalo. Mořští výzkumníci použili sonarové zobrazování a souhrnné profilování dna, aby tyhle ztracené ruiny lokalizovali, a věří, že tahle oblast se potopila, když roztály ledové příkrovy po poslední době ledové. Indové tomu dali přezdívku Dwarka (Zlaté město) k poctě dávného potopeného města, o kterém se povídá, že patřilo hinduistickému bohovi Krišnovi.

Na YouTube videu vystaveném níže se můžete o Dwarce dovědět daleko více…

Kubánské podmořské město

V roce 2001 BBC referovala o objevu „ztraceného města“ v kubánských vodách…

Tým výzkumníků pracující u západního pobřeží Kuby říká, že objevili to, o čem si myslí, že jsou ruiny potopeného města postaveného před tisíci let.

Výzkumníci z kanadské společnosti použili sofistikovaného sonarového zařízení, aby vyhledali a nafilmovali kamenné struktury více než 2 000 stop (650 metrů) pod mořskou hladinou.

Někteří spekulovali, že tohle by mohlo být nálezem mytického města Atlantis, ale po roce 2001 se práce zpomalily. Následuje, co o tomto „ztraceném městě“ říká Wikipedia…


Kubánské podmořské město nás přivádí na místo, o kterém si někteří myslí, že je ponořeným žulovým komplexem struktur u pobřeží poloostrova Guanahacabibes v kubánské provincii Pinar del Rio.Sonarové obrázky interpretované jako symetrické a geometrické kamenné struktury připomínající městský komplex poprvé objevené počátkem roku 2001 pokrývají plochu 2 čtverečních kilometrů (200 ha) a hluboko jsou mezi 600 metry (2 000 stop) a 750 metry (2 460 stop). Objevení ohlásila Pauline Zalitzki, mořská inženýrka, a její manžel Paul Weinzweig, vlastníci kanadské společnosti zvané Advanced Digital Communication pracující na výzkumných mapovacích misích v součinnosti s kubánskou vládou. Tento tým se na toto místo vrátil podruhé s podmořským video-robotem, který nafilmoval sonarové obrázky interpretované jako různé pyramidální a kruhové struktury zhotovené z masivních, hladkých bloků kamene, který připomínaly otesanou žulu. Zalitzki řekla, že „je to opravdu úžasná struktura, která opravdu vypadá jako, kdyby byla velkým městským centrem. Bylo by však naprosto nezodpovědné říkat, co to je, dokud nemáme důkazy.“

Huronské jezero

Věděli jste, že dávné trosky jsou i pod Huronským jezerem?

Právě byly objeveny. Podle USA Today byla objevena „propracovaná síť loveckých posedů a struktur pro ohrazování stád zvířat,“ která je potenciálně tisíce let stará…

Hluboko pod hladinou Huronského jezera výzkumní potápěči našli propracovanou síť loveckých posedů a struktur k ohrazování zvěře datující se zhruba 9 000 let do minulosti.

Hladina jezera byla tehdy o 250 stop (78 m) nižší, odhalující úzký pevninský most táhnoucí se od jedné strany Huronu až ke druhé. Prehistoričtí lidé evidentně tuto šíji považovali za perfektní místo odchytávání karibu při jejich sezónní migraci. Lovecké areály, které postavili, a teď jsou zatopené, otvírají okno do prehistorické Ameriky a poskytují cenné důkazy v regionu, kde takovéto artefakty prakticky neexistovaly.

Podmořské město u Saipanu

Díky Google Earth i obyčejní lidé jako vy a já můžeme zkoumat naši planetu jako nikdy před tím. Např. jeden pán jménem Scott Waring věří, že se mu povedlo lokalizovat masivní podmořské město u Saipanu pomocí Google Earth. Následuje, co o tom, co objevil, řekl…

Hele lidi se dívají na Google Earth a naráží tam na pozoruhodně vypadající podmořské anomálie. Tyhle masivní zdi vypadají, že se táhnou asi 50 mil (80 km), ale dlouhé cesty se táhnou asi 250 mil (400 km). Tyhle anomálie by určitě mohly být dávnou asijskou civilizací, která se před dávnými časy potopila do oceánu, ale také by mohly být podmořskou základnou mimozemšťanů. Jejich rozměry a umístění by zajistilo, že miliony z nich by ji mohli využívat, a jelikož je v tak odlehlé oblasti, tak jen málo lidí uvidí, že jejich UFO odlétají nebo vlétají do vody.

Jeho video, jak diskutuje o svém objevu je umístěno níže. Shlédněte ho a udělejte si svůj vlastní závěr…

Mám ten pocit, že s těmito podmořskými objevy pouze škrábeme po povrchu. A jelikož je mnoho z těchto míst naprosto nenarušených lidskou aktivitou už tisíce let, tak bychom potenciálně mohli najít některé věci, které jsou naprosto omračující.

Otázkou však je – když na světlo vyjde více informací o naší dávné historii, budete schopni si s tím poradit?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: thetruthwins.com

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3952-davne-civilizace-podivejte-se-na-tyto-zahadne-struktury-na-oceanskem-dne