Událost, ke které mělo dojít v roce 1954 na tokijském letišti, popsali Colin Wilson a John Grant v knize The Directory of Possibilities (Corgi Paperback, 1982. ISBN: 0-552-119946). Tehdy z letadla vystoupil muž evropského vzhledu a spolu s ostatními cestujícími čekal spořádaně u okénka pasové kontroly na odbavení. Úředníkům předložil věrohodně vyhlížející evropský pas – ovšem z neexistující země zvané Taured. Celníci proto požádali muže, ať jim svou domovinu ukáže na mapě. Evropan, který s nimi komunikoval plynnou japonštinou, bez sebemenšího zaváhání ukázal prstem na místo, kde leží Andorrské knížectví.

podivny-pribeh-muze-z-tauredu-slo-o-cloveka-z-jine-dimenze-300x193Když mu bylo řečeno, že žádný takový stát na tomto místě není, šokovaně oponoval, že jeho země Taured tu leží nejméně tisíc let a že on sám nikdy o žádné Andoře neslyšel. Cizinec byl proto převeden k výslechu, kde trval na tom, že pochází z Tauredu a do Japonska přijel na služební cestu. V pase měl navíc několik vstupních razítek, která prokazovala, že do Japonska během posledních pěti let cestoval opakovaně.

Po několikahodinovém výslechu si stěžoval na únavu, a byl proto převezen do hotelu, kde mu před dveře postavili stráž. Dveře pokoje byly celou dobu zavřeny. Když ale do nich ráno strážní vstoupili, cizinec byl pryč. Doslova se vypařil. Z hotelového pokoje přitom žádná úniková cesta nevedla. Úředníci byli bezradní a případ odložili ad acta.

Je možné, že dotyčný mluvil pravdu, a šlo o nešťastníka z paralelního vesmíru, který k nám náhodou pronikl? Nebo šlo o nějakého špióna s vymytým mozkem, který v době studené války uvěřil ve svou falešnou identitu? To už se dnes nejspíš nedozvíme.

http://procproto.cz/zahady/stalo-se/podivny-pribeh-muze-z-tauredu-slo-o-cloveka-z-jine-dimenze/