Lidé s chronickou depresí mají často výraznou biochemickou nerovnováhu v neurologické tkáni. Nový výzkum naznačil, že tato nerovnováha není genetickou chybou, jak se dříve myslelo. Místo toho je to důsledek tvrdého útoku toxicity nebo špatné výživy a životního stylu založeného na nedostatcích, které způsobují masivní zánět mozku; ten v podstatě naruší normální neurologické zpracování. Naštěstí když se těmto příčinným faktorům postavíme, může člověk překonat chemické nerovnováhy a porazit depresi přirozeně.
Deprese a neuro-emocionální nemoci, jako bipolární porucha, schizofrenie atd., jsou na historickém maximu. Farmaceutický průmysl přišel s desítkami kasovních léků, aby léčil všechny tyto nemoci a vydělal každoročně miliardy dolarů. Bohužel žádný z těchto léků neléčí příčinu této chemické nerovnováhy, ale ošetřují pouze symptomy a mají celou řadu děsivých vedlejších účinků. V podstatě před lety FDA nařídila označování, na kterém měli výrobci antidepresiv uvádět varování, že tyto léky zvyšují riziko sebevraždy (což je jedna z věcí, které mají údajně zabránit).
Skutečnou příčinou deprese z pohledu biochemie a životního stylu je, že je důsledkem toxicity nebo nedostatku na buněčné úrovni. K běžným problémům s toxicitou u deprese patří těžké kovy jako rtuť, olovo, hliník atd., které se hromadí v tukové tkáni mozku a vytváří obrovské poškození volnými radikály a záněty, které mění neurologickou funkci. Viry a toxiny v prostředí jsou běžnými zánětlivými látkami v mozku také.
Dalším běžným toxinem, který způsobuje masivní záněty v mozku, je jistá netolerance k potravě. Nejběžnějšími potravinovými alergeny, kterým je třeba se vyhnout, jsou gluten obsahující zrniny, jako pšenice, ječmen, rýže, oves, kamut a špalda. Sojové produkty, různé ořechy, vejce a těžké proteiny nejsou často dobře tolerovány. Očividně je třeba se vyhnout všem zpracovaným a člověkem vyrobeným potravinám, za každou cenu. K dalším běžným alergenům patří ty z rodiny lilkovitých, jako baklažán, rajčata a cibule.
Protizánětlivá strava a životní styl jsou klíčové pro plné zotavení se z těchto nemocí. Protizánětlivá potrava pomáhá modulovat imunitní systém a poskytovat mu přesnější pár očí, aby se příliš nezanítil, když je stimulován. Pro účinné zbavení se zánětů je klíčové zcela se vyhýbat člověkem vyrobeným potravinám, cukrům a potravinovým alergenům uvedeným výše. Dlouhý řetězec mastných kyselin omega 3 EPA a DHA je nejen klíčový pro zdravou funkci mozku, ale také silně zbavuje tělo zánětů tím, že obnovuje přirozenou rovnováhu tukových stěn buněčných membrán.
Zdravé vzorce pohybu vytváření propriorecepci (pohyb informací), která je životně důležitá pro zdravé posílení mozku a vzorce regulace nálady. Posílení propriorecepce prostřednictvím udržování zdravé páteční funkce a cvičení se ukázalo, že zabraňuje a likviduje depresi. Pravidelné chiropraktická péče a návyková cvičení jsou klíčovými faktory životního stylu pro udržení zdravé funkce páteře. Denní cvičení o vysoké intenzitě a rezistenční cvičební programy, které ztělesňují stabilitu jádra, a funkční rovnovážné cvičení posiluje propriorecepci v mozku a vyrovnává klíčové hormony, které hrají roli v regulaci váhy a tónování svalů, což jsou faktory související s duševním zdravím také.
K dalším klíčovým živinám, které jsou klíčové pro stabilizaci nálady, patří vitamin D, kyselina listová, pyridoxin (B6), vitamin B12, zinek, CoQ10 a stopové minerály. Úroveň vitaminu D by měla být mezi 60-100 ng/ml. posilujte vitamin D přirozeně tím, že se denně budete vystavovat na 20-30 minut slunci, nebo budete denně brát 10,000-50,000 IU emulgovaného vitaminu D3, abyste dostali úroveň tam, kde by měla být. Surové celostní vitamíny, které poskytují obrovské množství kyseliny listové (400 mcg), B6 (4mg), B12 (100 mcg), zinek (15 mg), stopových prvků a CoQ10 (500 mcg), by měly být konzumovány denně.
Zdroj: Osud