9. srpna roku 1974 ráno usedl 37. prezident Spojených států Richard Nixon ke snídani. Byla lehká. Prý to byla malá miska tvarohu s ananasem. Byla to poslední Nixonova snídaně jako pána Bílého domu. Za chvíli přečetl Richard Nixon prohlášení o své rezignaci z úřadu prezidenta USA. Aféra Watergate dosáhla svého vrcholu.
A co se týče jeho gastronomických zálib, šéfkuchař Bílého domu Henry Haller později vzpomínal, že obyčejný den Richarda Nixona začínal čerstvým ovocem, kaší s netučnou šlehačkou a kávou. Z vydatnějších jídel měl Nixon rád nepříliš propečené stejky ze svíčkové, kuřecí karbanátky cordon bleu, špagety a masové knedlíčky. Neměl rád velké porce a mezi jídlem si nic nedával.
Nixonova rodina dávala přednost skromné americké stravě – svěžímu salátu, kalifornskému a floridskému ovoci, tvarohu a masové roládě. Právě o masové roládě, kterou někdy sama připravovala první lady Ameriky Pat Nixonová, bychom si ale měli promluvit zvlášť. Na přípravu masové rolády ala Pat Nixonová jsou potřeba: 2 lžíce másla, šálek drobně nakrájené cibule, 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 krajíčky veky namočené v mléce, 2 libry mletého hovězího masa, 2 lehce ušlehaná vajíčka. Mleté maso se smíchá s namočeným chlebem a česnekem a cibulí dorůžova usmaženými na másle. Pak se přidají vajíčka, sůl a pepř, petržel, tymián a majoránka. Tato směs se vyloží do pekáčku. Pomaže se rajským protlakem a posype chlebovými drobky. Potom se peče v předem vyhřáté troubě asi hodinu. V létě jedla rodina Nixonova studené polévky, takové jako gaspačo, okurková polévka a různé pěny. Na stole nikdy nechyběly studené předkrmy a jídla z darů moře. Rodinné večeře u Nixonů se obvykle neobešly bez masa nebo kuřete, brambor nebo pasty, zeleniny, salátu, občas dezertů. Chutnala jim italská jídla – lasagne nebo špagety a kromě toho jídla mexické a čínské kuchyně. Jako viceprezident navštívil Nixon Moskvu, kde se zúčastnil zahájení americké výstavy a setkal se s Nikitou Chruščovem. A v roce 1987 byl v Moskvě jako zprostředkovatel na jednáních mezi vedoucími činiteli SSSR a USA. Bývalý kremelský kuchař Viktor Beljajev později vzpomínal, že americkému hostu se rozhodli nabídnout telecí dušené v mléce. Nixonovo letadlo mělo zpoždění, večeře byla ohrožena. Když ale Nixon konečně dorazil, dlouho neusedal ke stolu. Chodil prostě kolem něj a fotografoval efektně rozložené předkrmy z ryb, masa a zeleniny. A francouzsky opakoval: Nádherné! Nádherné! Po večeři přišel bývalý prezident osobně do kuchyně, aby kuchaři poděkoval.