Takže vás už nudí jít hovězí a kuře stále dokola?
Chystáte se objevovat jídla exotičtějšího rázu?
Nuže, co někdo považuje za mazlíčka, tak jiní považují za jídlo… a další za tabu.
Co myslíte vy?
Holub – holubí maso je údajně jemné a křehké. Oblíbené ve Francii.
Slon – někteří lidé je neloví jen kvůli slonovině, ale i pro půl tuny masa.
Žáby – Sashimi je čerstvé žabí maso. Když říkáme čerstvé, myslíme tím, že se nebohá žába doslova zabije před očima konzumenta a ten ji má sníst ihned.
Housenky bource morušového – říká se, že má hořkou chuť. Tito červíci se smaží a když do nich kousnete, tak vám puknou v puse.
Tarantule – Považováno za delikatesu v některých částech Kambodži.
Pštros – údajně disponuje nízkotučným lehkým masem a v Americe už z něj dělají burgery.
Krysa – pojídání těchto hlodavců vám dodá mnoho proteinů.
Šváby – jedí se dvěma způsoby: na syrovo, nebo smažení. Lidé je konzumují všude možně po světě a údajně chutnají podobně jako krevety.
Kachní embryo – tradičně se konzumuje v jihovýchodní Asii a říká se tomu Balut.
Kaloni – druh příbuzný netopýrům, v Mikronésii se dávají do polévky.
Škorpión – smažený škorpión se podává jako lahůdka a prý chutná jako popcorn.
Šnek – Neomylný známka snobských večírků.
Chobotnice – chobotnice se jí dosti běžně, ale povětšinou smažená. Ovšem na fotografii, jež vidíte níže, je Sannakji, tedy chobotnice, která se má jíst ještě zaživa.
Gorila – tento ohrožený druh se tradičně pojídal a dále pojídá v některých afrických kulturách dodnes.
Mravenci – mravenci se připravují do celé řady pokrmů, Francouzi je dávají do čokolády, zatímco v Kodani se přidávají do salátu.
Veverka – veverčí mozečky se běžně jedí v Americe a v některých částech Kentucky se považují za delikatesu.
Osel – Jedí ho například v Itálii a prý má vynikající chuť.
http://www.svetkolemnas.info/novinky/zajimavosti/1431-co-vsechno-lide-pojidaji-aneb-17-kontroverznich-lahudek