Italský kněz není prvním, kdo na tuto skutečnost upozornil. Pokud by to skutečně byla pravda, pak by to znamenalo, že katolíci nyní žádného papeže nemají. Každopádně na to, že je Bergoglio heretik, upozorňují nejen někteří církevní hodnostáři, ale také mnoho věřících.

Část církve ho nikdy neuznala, stejně jako neuznává úkony jím činěné. Tento italský kněz tedy rozhodně není jediným, kdo si myslí, že katolická církev je nyní po staletích bez papeže – ten poslední již zemřel a ten stávající je falešný.

Jisté je, že po tomto prohlášení může kněz očekávat totéž, co jeho názoroví souputníci: brzkou exkomunikaci…

Slavný italský kněz otec Giorgio Maria Faré řekl v kázání z 13. října, které má nyní více než 38 000 zhlédnutí, že věří, že František není skutečným papežem, protože papež Benedikt XVI. plně nerezignoval na svůj úřad.

Faré tvrdil, že Benedikt řádně neodstoupil z papežského úřadu a zůstal papežem až do své smrti v roce 2022. Kněz také obvinil papeže Františka, že byl pochybně zvolen a Benedikt záměrně neodstoupil.

František není papež 

Faré zahájil své kázání vysvětlením, že v posledních letech strávil velké množství času rozlišováním stavu Církve a po mnoha modlitbách a přemýšlení dospěl k nepříjemnému závěru.  

„Kněz si musí vybrat, zda bude kázat to, co Písmo svaté a Církev vždy učily, nebo se bude držet toho, co učí takzvaný papež František ve svém řádném magisteriu. Ano, pochopili jste správně.

Řekl jsem takzvaný papež František. Co vám dnes říkám… je, že po více než jedenáct let seděl na Petrově stolci muž, který byl většinou uznán za papeže, ale není legitimním papežem,“ řekl Faré. 

Benediktova rezignace byla neplatná   

Faré se pak ponořil do toho, proč se domnívá, že rezignace papeže Benedikta XVI. byla neplatná, jmenovitě že šlo o deklaraci, nikoli o formální abdikaci – a chyběl v ní akt rezignace. 

„Formulace: „Prohlašuji, že se zříkám“ z právního hlediska není totéž jako říci „zříkám se.“ Papež Benedikt měl říci: „Prohlašuji, že se zříkám, protože se ve skutečnosti zříkám,“ nebo podobnou formulí. Jak bylo řečeno, prohlášení Benedikta XVI. je ve skutečnosti pouze deklarací, nikoli právně platným aktem, ani po něm nenásledovala žádná ratifikace.“  

Kněz pak zdůraznil, že Benedikt si pro svou oficiální rezignaci zvolil titul Declaratio, neboli „deklarace“, namísto „rezignace“ nebo „abdikace.“

Faré dodal, že Benediktova rezignace postrádala vůli vzdát se papežství. Kněz zdůraznil, že Benedikt ve svém původním latinském prohlášení použil výraz ministerium, který odkazuje na viditelný výkon papežského úřadu.

S odvoláním na kánon 332 § 2 Kodexu kanonického práva z roku 1983 však Faré tvrdí, že aby byla rezignace platná, musel by rezignovat na munus, tedy „úřad“ papežství.

František je heretik, jehož zvolení je pochybné 

Když se vrátil k Františkovi, Faré prohlásil, že jeho zvolení v roce 2013 je pochybné, protože koalice čtyř radikálně liberálních kardinálů, kteří jsou údajně členy st. gallenské mafieCormac Murphy-O’ConnorWalter KasperGodfried Danneels a Karl Lehmann, po léta konspirovala, aby z Františka udělala papeže, aby v Církvi započala revoluce.

Kněz dodal, že toto údajné spiknutí porušilo články 79-82 motu proprio papeže Jana Pavla II. o volbě nového papeže, Universi Dominici Gregis 

Kněz také zdůraznil, že věří, že papež František je heretik a citoval několik heretických výroků a promulgací, například v Amoris laetitia, ve které František otevřel dveře k tomu, aby páry v cizoložných vztazích mohly přistupovat ke svatému přijímání.

Dále je to patrné v Deklaraci z Abú Dhabí, v níž František řekl, že „rozmanitost náboženství“ je „chtěna Bohem“ a Františkovo nedávné prohlášení na mezináboženském setkání v Singapuru, že „každé náboženství je cestou k dosažení Boha. 

Faré však zdůraznil, že věří, že František je vzdoropapežem v první řadě proto, že Benediktova rezignace byla neplatná, nikoli proto, že je heretik. Františkovy hereze místo toho slouží jako důkaz, že Benedikt neodstoupil z papežského úřadu, podle Farého. 

„Tato právní skutečnost má teologické dopady: bez platné volby znamená následná absence Boží investitury, že Bergoglio postrádá pomoc Ducha svatého. Kdyby byl papežem, pomáhal by mu Duch svatý, a to nejen při vyhlašování ex-cathedra, ale také při řádném magisteriu.“ 

Benedikt věděl, že jeho rezignace je neplatná  

Faré dále tvrdil, že Benedikt plánoval, že jeho rezignace bude neplatná, což je důvod, proč ve svém prohlášení napsal: „Zříkám se“ namísto „Prohlašuji, že se zříkám,“ a rezignoval na ministerium a ne na munus. Kněz poznamenal, že Benedikt pravděpodobně podnikl tento krok, protože věděl o plánech mafie v St. Gallenu.  

„Papež se tak ocitl na křižovatce: buď dovolit, aby byl vzdoropapež tajně zvolen po jeho smrti, nebo se pokusit o strategii zmařit plány nepřátel Církve vydáním deklarace bez jakéhokoli právního účinku.

Mimochodem, poukazuji na to, že – dokonce i po Declaratio – mohlo být zabráněno neplatnému konkláve. Kardinálové, kteří si všimli anomálií v Declaratio mohli okamžitě vznést tuto otázku a zabránit svolání konkláve.

To se nestalo, takže je důležité poznamenat, že skutečná odpovědnost za to, co se stalo, by neměla být kladena na Benedikta XVI., ale především na ty, kteří to pochopili a ve zlé víře mlčeli.“ 

Kněz pak připomněl, že Benedikt zanechal několik dalších vodítek, že si po konkláve ponechá papežský úřad, aby si církevní preláti mohli vzít a podniknout příslušné kroky, jako je používání titulu „emeritní papež,“ pokračování v nošení bílé sutany a ponechání si papežského erbu.  

Další teorie o tom, zda je František papežem 

V průběhu let několik dalších katolických prelátů a myslitelů naznačilo, že František není papežem, včetně arcibiskupa Carla Maria Viganò, který postuloval, že František postrádal nezbytný úmysl stát se papežem.

Viganò také vyzval k oficiálnímu vyšetření rezignace papeže Benedikta a konkláve v roce 2013 kvůli zjevným nesrovnalostem. Jiní také říkají, že Františkovy minulé výroky a promulgace ho diskvalifikují z toho, aby byl skutečným papežem bez ohledu na povahu Benediktovy rezignace.

Na druhou stranu biskup Athanasius Schneider prohlásil, že „nikdo nemá moc posuzovat Františkův status jako papeže,“ protože předchozí spisy o papeži, který se stal heretikem, jako je byl spis sv. Roberta Bellarmina, jsou pouze názory, nikoli nauka, a že v Církvi není nikdo, kdo by měl moc ho prohlásit za heretika.“

V případě heretického papeže se mu členové Církve mohou vyhýbat, vzdorovat mu, odmítat ho poslouchat, což vše lze dělat bez nutnosti teorie nebo názoru, který říká, že heretický papež automaticky ztrácí svůj úřad nebo může být následně sesazen,“ napsal Schneider. 

Celé kázání otce Farého v angličtině najdete zde.

Níže je jeho kázání, ve kterém odhalil falešného papeže, v italštině:

ZDROJ