Možná také stojíte na hranici vašeho života, kdy si říkáte „Co mám vlastně jíst?“. Pak se na chvíli zamyslíte nad vaším dosavadním jídelníčkem a uvědomíte si, že jídlo, které požíváte, patrně nepatří ani do vašich úst. Ano, je to tak, v dnešní době už jsme si zvykli jíst jídlo, které je zcela bez života. Proto jsme bez života také my. Vraťme se do přirozeného souladu s našim tělem, buďme opět živí. Co k tomu potřebujeme udělat? Je to jednoduché. Stačí vyřadit mrtvé potraviny, dále je nutné detoxikovat a alkalizovat naše tělo a pak už jen jíst živé jídlo. V tomto článku uvedu 7 potravin, kterých byste se měli rozhodně vyvarovat. Jsou totiž kompletně bez života.

1. BÍLÝ RAFINOVANÝ CUKR

curkCukr je sladidlo, které je v dnešní době velice snadno dostupné. Ovšem co obsahuje takový cukr? Má spoustu energie, ale je zcela chudý na živiny. Možná vám toto připodobnění s cukrem ozřejmí důvody našich onemocnění – máme sice energii na práci (a to ještě dosti mizernou), ale už tělu nedodáváme potřebné živiny. Bílý rafinovaný cukr je zcela zbaven minerálů a silně způsobuje překyselení organismu. Díky bílému cukru se v organismu rozmnožují kvasinky, viry, plísně, améby a další potvůrky, které způsobují nejvíce smrtelných onemocnění.

2. LEPEK

Naše tělo je sestrojeno k absolutní dokonalosti. Ne však tehdy, když ho celé zalepíme. Lepek není jenom největším a nejhrozivějším alergenem, je také největší hrozbou tohoto století. Současné obiloviny se vyšlechtili tak, aby obsahovaly co nejvíce lepku. Proč? Pekařům se z lepivého těsta lépe peče a vyšlechtěné obilí má vyšší výnos. Výrobně! Budeme se přizpůsobovat strojům a modernímu světu, nebo se raději budeme snažit, ať se tento moderní svět přizpůsobí našemu přirozenému fungování těla? Lepek ucpává vaše tlusté střevo. Vaše tlusté střevo je čistička vašeho organismu. Když je zalepené, nikdy se neuzdravíte. Proto je očista tlustého střeva (nejlepším způsobem je klystýr) základní složkou celé očisty organismu. Podrobný návod na klystýr najdete na mém blogu www.pavelchodil.cz.

3. KRAVSKÉ MLÉKO

MlékoČlověk je jediný druh, který požívá mléko jiného druhu. A co víc, jedině člověk pije mléko i v dospělosti. Je to přirozené? Nikoliv! Dokážete si představit, že si jdete pod krávu ucucnout mléko z vemene? Dobrou chuť, mě stačí už jenom ten smrad kravského vemene (kráva samozřejmě voní, ale ne tehdy, když si představím, že by mě měla živit). Je dokázáno, že většina jak 1/4 lidské populace je intolerantní vůči laktóze. Mléko je dále pasterováno, takže minerály, místo toho, aby tělu prospívaly, tak mu naopak škodí. Mléko odvápňuje kosti, nebuďme naivní v tom, že nám vápník z mléka může něco přinést.

4. ČERVENÉ MASO

Červené masoJakékoliv maso je pro lidskou konzumaci hrozivé, ale jak již jistě sami víte, to červené je nejhrozivější.Živočišné bílkoviny jsou pro lidské tělo velmi škodlivé. Člověk nemá uzpůsoben trávicí trakt na konzumaci masa. Máme dlouhé střevo, a proto zde maso v průběhu svého rozkladu ve střevě zahnívá, čímž způsobuje záněty a další onemocnění těla. Maso je také nosičem zvířecích hormonů, proto jsou lidé tak nepřirozeně ustrašení, hrubí, násilničtí, netolerantní atd. Konzumace masa obrovsky způsobuje překyselení organismu.

5. RAFINOVANÁ SŮL

Rafinovaná sůl je stejný odpad, který máte doma v koši. Sůl je vytěžena z moře, prolita řadou chemikálií, zbavena veškerých minerálních látek a je doplněna o jedy. Ano, do soli nám sypou umělý jód a fluór, což jsou velice silné jedy. Je veliký rozdíl mezi minerály přírodními, které můžeme ve velké koncentraci nalézt v zeleninových šťávách a mezi minerály průmyslovými, které vznikají jako vedlejší produkt při zpracování chemikálií. Vyhněte se proto rafinované soli. Namísto té obyčejné soli používejte sůl Himálajskou, která je těžena v horách, není chemicky upravovaná a zachovává si v sobě cenné minerální látky. Nejlépe však uděláte, pokud se obejdete zcela bez soli, nebo ji konzumujte jen zřídka. Přece jenom, je to kámen.

prozdravi.cz

PRYČ S KYSELOSTÍ ORGANISMU!

Víte, co mají tyto potraviny bez života společného? Silně způsobujípřekyselení organismu. Překyselený organismus nemá správné pH, což způsobuje jeho obrannou reakci. Jak se naše tělo brání na překyselení?Tělo si vyrovnává pH samo tak, aby v žádném případě kyselost neohrozila životně důležité orgány – srdce, plíce, mozek a další. Dochází pak k oslabení u těch orgánů, které tělo může na krátkou dobu postrádat – klouby, kůže, oči, pohlavní orgány a další. Pryč s kyselostí organismu! Pryč s mrtvými potravinami! Jezte pouze živou stravu, která vás ochrání před předčasnou sešlostí, před zdravotními komplikacemi, trápeními, bolestí a předčasnou smrtí. Necítíte se dobře? Možná jste právě překyselení. Vaší první záchranou budou zelené potraviny – chlorella a ječmen. Důležité však je také to, abyste nejedli mrtvou stravu a abyste jedli pouze živou stravu. Začněte se změnou vašeho života již nyní. Moc nad svým životem totiž máte pouze a jenom vy. Jenom vy rozhodujte, jak se právě cítíte. Tak vám přeji, ať se cítíte jenom lépe a lépe.

Autor článku: Pavel Chodil

http://www.vitarecepty.cz/5-potravin-zcela-bez-zivota/